Apa dia Omega 3; 6 & 9 'LANA 6 STAR' ini?

Asid Lemak Omega 3; 6 & 9 ini merupakan sekumpulan asid lemak tidak tepu yang amat penting bagi kegunaan tubuh manusia.

Asid Lemak Omega 3 bagi kesihatan Jantung serta menghakiskan lemak pejal,
Asid Lemak Omega 6 bagi kecerdasan Otak.  Lazimnya sumber Asid Lemak ini ini didapati daripada ikan air sejuk seperti ikan Salmon, ikan Sardin, ikan Tuna dan ikan Cod.
Punca asid lemak yang terdapat dalam ikan-ikan ini ialah daripada lumut laut (algae laut – pernah dengar Spirulina?). Ikan atau udang kecil dari laut akan makan lumut laut ini, dan mereka kemudianya akan dimakan oleh ikan lebih besar, dan ikan atau udang besar ini akan dimakan pula oleh ikan yang lebih besar.
Apabila anda makan ikan Salmon, ikan Sardin, ikan Tuna atau ikan Cod, anda akan mendapat Asid Lemak ini, maksudnya, sumber asid lemak dari laut ini sudah berpindah dari punca asal iaitu lumut laut, ke beberapa peringkat sebelum sampai kepada anda.
Asid Lemak Omega 9 pula boleh didapati dari sumber tumbuhan seperti minyak Zaiton, dan minyak Kelapa. Minyak kacang Soya, minyak kacang Tanah dan minyak Jagung juga menyumbang asid lemak Omega 9.

Minyak ‘Dara’ Sacha Inchi – LANA 6 STAR OMEGA 3,6,9 Fatty Acids:

Produk ‘LANA 6 STAR’ bersumberkan minyak Sacha Inchi dapat membekalkan Asid Lemak Omega 3; 6 & 9 serentak dari punca asalnya. Justeru itu, pengambilan minyak LANA 6  STAR ini merupakan bekalan baharu dari tumbuhan, BUKAN SISA dari haiwan lain.

Fungsi Asid Lemak Terpenting ‘LANA 6 STAR’ .

Terdapat tiga fungsi minyak ‘Dara’ Sacha Inchi keatas tubuh manusia.
1. Asid Lemak Omega 3 bertindak sebagai ‘PENYELAMAT’ kapada mana mana sel atau Sistem manusia yang mengalami KERADANGAN. Ia juga akan bertindak sebagai TUKANG BAIKI mana-mana Sel atau Sistem yang sudah rusak.  Jika dalam kehidupan seharian, kita boleh anggapkan Omega 3 ini sebagai pasukan Bomba dan Penyelamat.
2. Asid Lemak Omega 6 pula bertindak sebagai PEMBINA Sel baru terutamanya Sel Otak atau pembina semula Sistem Kelenjar yang telah pincang – boleh diumpamakan sebagai ‘kontraktor binaan’.
3. Asid Lemak Omega 9 adalah pembekal bahan tenaga.  Untuk ketiga-tiga unsur ini melakukan tugas dengan berkesan, mereka memerlukan bahan binaan baru, jika tidak mereka hanya  akan dapat menggunakan BAHAN LAPUK yang sediada di dalam tubuh manusia itu.  Maka itu, untuk memastikan Asid Lemak ‘LANA 6 STAR Omega 3; 6 & 9 ini bertindak lancar, pastikan anda bekalkan mereka dengan Protein Lengkap (bahan binaan) serta Minerals (kelengkapan lain seperti garam galian).
Istimewanya pokok Sacha Inchi ini, buah yang dihasilkan dapat memenuhi semua keperluan untuk memulihkan semua Sel tubuh manusia, kecuali SATU!
Kerana kekurangan inilah maka bukan semua orang yang mengambil Asid Lemak Omega 3,6,9 ‘LANA 6 STAR’ ini dapat memulihkan keadaan tubuh mereka walaupun telah berbelanja beribu-ribu ringgit. Kekurangan ini boleh dipenuhi. Ikuti kuliah yang kami anjurkan untuk mengetahui cara untuk memulihkan kesihatan anda dengan berjaya sekali.
Shopping Basket